AGRONEWS.bg

Сря18072018

Последна промяна11:49:19 AM

Back Вие сте тук:Home Отрасли Изберете кагегория Храни и напитки Аромакулинария ще демонстрират на „Фудтех 2013“ в Международния панаир - Пловдив

Храни и напитки

Аромакулинария ще демонстрират на „Фудтех 2013“ в Международния панаир - Пловдив

wifo

Аромакулинарията не само подобрява качеството на храната, но влияе и на настроението. Това ще демонстрират участници в работилниците „Сготви си здраве” по време на „Фудтех 2013“ от 3 до 6 април в Международен панаир Пловдив, съобщиха от панаира. Здравословното хранене е акцентът на изложението тази година. За първи път посетителите ще видят на живо как се приготвят менюта, помагащи да бъдем в добра форма. Аромаработилниците са посветени на различни теми от ежедневието.
Закуска с етерични масла от розмарин, лавандула, джинджифил, какао и карамфил дава оптимистично начало на деня. Бергамота и лимонената трева обогатяват обяда, а масло от анасон ободрява следобед. Релаксиращата вечеря е с лайм и джинджифил. Това разкрива темата „Обикновен работен ден, но еко-вкусен“ на 3 април.
4 април е посветен на темата „Важен ден, но еко-вкусен“. Добре е той да започне с добавка на тонга и бергамот, който тонизира, съветват експертите от „Еко Кпоинт“, които ще представят най-новата мода в кухнята. Стимулиращата ума следобедна закуска съдържа масло от лайм, а босилекът прави вечерята изтънчена. По време на отдих най-подходящи са закуската за самочувствие с масла от роза, анасон и ванилия, обядът, наситен с лавандула и мента, които предразполагат към приятни разговори, а вечерята за отпускане - с розмарин. Такова меню е подготвено за демонстрациите на 5 април на тема „Ден за мен“.
Участниците в „Сготви си здраве” ще сътворят ястия и сладкиши от чисти местни и биологични продукти, за да представят достъпни и лесни варианти на домашно здравословно меню. На 3 април ще приготвят масло с дървени уреди и баница със заешко месо, на 4 април - "пликета" (баница с булгур и яйца) и хляб от див квас, на 5 април - гюзлеми.
Кулинарни уъркшопове ще има и за деца на възраст от 4 до 12 години. Те ще научат как се създават сурови сладки изкушения на 3 април и отново – на 5 април, когато са включени и демонстрации за домашни веган ястия за деца и изработване на сурови био-бонбони от рожков. Целодневна детска работилница "Домашната храна за училище - вкусна кутийка с емоции за споделяне", е планирана за 6 април. Тайните на правилното хранене ще разкрият известни имена в тази област - виртуозът на постната кухня Ваня Иванова (Ванилка), Женя и Митко Стаменови от „Биостайл“, експертите по сурвоядство Мария Обретенова (Мер) и по вегетарианство Миглена Божикова.
За специалисти и любители кулинари са семинарите „Въведение в биодинамичното земеделие: точното време или как да планираме лунния календар” и "Билките в аптечката, кухнята и детската стая" на 6 април. Работилниците „Сготви си здраве“ са съвместна инициатива на Сдружение „Устойчиво общество”, сайта „Органично.ком“ и Международен панаир Пловдив, който организира изложението на хранително-вкусовата промишленост „Фудтех“. И тази година форумът ще се проведе паралелно с Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“. Така се събират представители на сектори с общи маркетингови интереси - хранителната и винарската индустрия, туризма, хотелиерството и ресторантьорството.

Добавете коментар

Коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди на сексуален и расистки признак, порнографско или рекламно съдържание, ще бъдат изтривани без предупреждение от модераторите!


Защитен код
Обнови

Енергия

energia

Животновъдство

jivornovadstvo

Растениевъдство

rastenievadstvo

Храни и напитки

vino

Пчеларство

pchelarstvo